pirkanmaa

Pirkanmaa tarjoaa viestinnän ja journalistiikan koulutusta

Pirkanmaalla on tarjolla tasokasta viestinnän ja journalistiikan koulutusta, mikäli on kiinnostunut toimittajan ammatista. Alan maisterikoulutuksessa opetetaan muun muassa tapoja, joiden avulla tuotetaan ja välitetään luotettavaa tietoa eri kanavien kautta. Koulutuksessa oppii ajattelemaan kriittisesti ja soveltamaan oppimaansa työelämän haasteisiin. Mikäli ei ole aivan varma, haluaako toimittajaksi, voi ensin valita vuoden kestävän journalistilinjan. Siellä saa tuntumaa journalistin ammattiin. Avoimissa yliopistoissa on myös tarjolla journalistiikan kursseja. Pirkanmaa on mukavaa seutua opiskella. Siellä ei muutenkaan tule aika pitkäksi. Mikäli haluaa nähdä jotakin erilaista, on Viljakkala juuri oikea kohde siihen tarkoitukseen. Haverin kultakaivosalue Viljakkalassa on näkemisen arvoinen paikka.

Pirkanmaa on matkailijoiden suosiossa. Särkänniemen lisäksi Pyynikin, vuonna 1929 valmistunut näkötorni on vierailemisen arvoinen paikka. Hämeenkyrö sijaitsee puolen tunnin matkan päässä Tampereelta. Siellä pääsee tutustumaan mukavaan maalaismaisemaan.

Hämeenkyrö on muutakin kun maalaiskunta

Hämeenkyrön kotiseutumuseolta voi halutessaan ostaa alueen historiaa käsitteleviä kirjoja. Yksi Hämeenkyrön vetonauloista on kuohuva Kyröskoski, jonka pudotuskorkeutena on 22 metriä. Kansalliseepoksessamme Kalevalassa mainittu ”Hämeen hälläpyörä” tarkoittaa Kyröskoskea. Patoluukut avataan muutaman kerran kesässä, jolloin yleisö pääsee ihailemaan vapaana kuohuvaa koskea.

Hämeenkyrössä sijaitsee nostalginen Maisematie, jonka läheisyyteen maisemakirjailijamme Väinö Linna muutti Tampereelta 1950-luvulla. Siellä hän kirjoitti suosittuja Täällä pohjantähden alla -teoksiaan. Maisemaa halkovat jääkaudella syntyneet harjut, jotka kohoavat peltojen reunoilta. Täältä on kotoisin myös Nobel-kirjailijana tunnettu Frans Emil Sillanpää. Hänen synnyinkotinsa, Myllykoulu, toimii nykyään museona.

Pirkanmaa on suuri maakunta

Pirkanmaa

Pirkanmaa on suuri maakunta, jonka väestöstä suurin osa on keskittynyt Tampereen keskustaajamaan. Maakunta sijaitsee Hämeen ja Satakunnan historiallisten maakuntien alueella. Maakunnan alueelta löytyy merkittäviä soraharjuja sekä Euroopan vanhimpiin kuuluva kallioperä. Aitoniemeltä löytyneiden hiilipussien sanotaan kuuluvan maailman vanhimpiin eloperäisiin jäänteisiin. Ne ovat soikioita muodostumia kalliossa, ja ne sisältävät eloperäistä hiiltä.

Taitava journalismi tulee hyvin esiin Tampereella ilmestyvässä Tamperelainen -lehdessä. Lehti on Suomen vanhin kaupunkilehti. Paikallisten uutisten lisäksi siinä kerrotaan kattavasti muun muassa Tampereen alueen matkailusta, jota nykyään myydään myös verkkokaupassa. Visit Tampereen verkkosivuilta on helppo valita kaikkea mahdollista, aina luontoaktiviteeteista ja sisätiloissa suoritettavista seikkailuista, koko perheen elämyksiin.

Pirkanmaa ja Tampere ovat tunnettuja monesta asiasta

Tällä sivustolla Hämeenkyrön sanomat on ottanut selvää siitä, mistä Pirkanmaalla sijaitseva Tampere on tunnettu. Pirkanmaa ja erityisesti sen maakuntakeskus Tampere, tunnetaan Särkänniemen huvipuiston lisäksi Tapolan mustasta makkarasta. Erityisesti jääkiekkokansan keskuudessa jääkiekkojoukkueet Tappara ja Ilves ovat nostaneet Tampereen ihmisten mieliin. Pispalanharju ja Tammerkoski punatiilisine tehdasrakennuksineen muistuttaa meitä siitä, että Tampere on aikanaan ollut merkittävä teollisuuskeskus. Paikkakunnalla sijaitsevat myös Suomen vanhimpiin teattereihin kuuluvat Tampereen työväen teatteri ja Tampereen teatteri.

Pirkanmaan alueella sijaitseva Viljakkala tarjoaa luonnon rauhaa. Inkulan salmen 120 vuotta vanha kivinen holvisilta sijaitsee kauniilla alueella. Tämä vanha historiallinen silta on päässyt jopa postimerkin kuvaksi asti, kun kunnat eri puolilla Suomea ovat saaneet valita omia paikallisia postimerkkejään. Viljakkalassa sijaitsee myös Carl Ludvig Engelin suunnittelema, vuonna 1842 rakennettu puinen kirkko.