Uutistenlukija Arvi Lind

Arvi Lind

Suomen luultavasti tunnetuin ja rakastetuin uutistenlukija on Arvi Lind. Hän on myös Eeva Polttilan ja Kari Toivosen ohella Yleisradion uutisten pitkäaikaisimpia työntekijöitä. Lindin ura alkoi tekstittäjänä vuonna 1965. Pian hän pääsi kotimaan reportteriksi ja uutislähetysten juontajaksi. Hänen viimeinen uutislähetyksensä esitettiin 15.10.2003, jonka jälkeen hän jäi ansaitulle eläkkeelle. Tuota jäähyväislähetystä seurasi huikeat 1,6 miljoonaa katsojaa. Hänet on myös uransa pituuden vuoksi arvioitu maailman kokeneimmaksi uutisankkuriksi.

Uutistenlukija joka näyttelee itseään

Sen lisäksi, että Arvi Lind on tuttu kasvo uutisista, on hänet nähty näyttelemässä cameorooleissa erilaisissa tuotannoissa. Muun muassa Kari Hotakaisen kirjaan perustuvassa elokuvassa Klassikko ja Uuno Turhapuro – This is my life. Hän on näytellyt myös televisiosarjassa Hiirihäiriö sekä lasten suosikissa, Risto Räppääjä ja väärä Vincent. Heikki Hietamies on myös kirjoittanut tämän vaatimattoman miehen elämänkerran.

Journalismi on varmasti uutismiehelle tärkeä asia ja monet aiheet hänkin ehti urallaan käydä läpi. Esimerkiksi Olof Palmeen murha, Mikkelin panttivankidraama ja Neuvostoliiton hajoaminen. Jälkimmäisen Lind on muuten kertonut olleen uransa ikimuistoisin uutisaihe. Sitä se varmasti oli myös monelle katsojallekin. Monille myös itsensä Arvi Lindin poistuminen uutisista, on ollut ikimuistoinen hetki.

Suosiostaan vaatimaton mies

Kun Lindiä haastateltiin Nelosen uutisissa, häneltä kysyttiin, arveleeko hänen eläkkeelle jäämisensä jättävän ison aukon Ylen toimitukseen, hän vastasi, ettei sinne mitään aukkoa jää. Hänen mukaansa kukaan uutistoimittajakaan ei ole korvaamaton. Luultavasti aukko on silti jäänyt ihmisten sydämiin. Kun viimeinen uutislähetys päättyi, lopetti Lind sen sanoihin: Tekijät vaihtuvat, mutta työ jatkuu. Uutisia tänään vielä kello 21.50 ja 23.25 eli tv-uutisten puolesta näkemiin.