Siirry suoraan sisältöön

Sydän toivoa täynnä -televisiosarja

Sydän toivoa täynnä sai kolme tuotantokautta.

90-luvun lopun televisiosarja Sydän toivoa täynnä esitettiin kaikkiaan kolmella tuotantokaudella. Sitä käsikirjoittivat Heikki ja Eve Hietamies sekä Liisa Urpelainen. Ensimmäisen tuotantokauden kirjoittivat Heikki ja Eve sekä toisen ja kolmannen kauden Eve ja Liisa. Sarja sijoittui Helsinkiin ja täysin kuvitteelliseen ravintolaan nimeltä Toivo. Sarja koukutti hyvin katsojia ja sille oli ominaista, että aika kului suhteellisen nopeasti. Seuraavaan kohtaukseen oli saattanut mennä tunteja tai jopa viikkoja. Ainakaan sarjaa ei voi syyttää paikallaan polkemisesta.

Selviytymistarina Sydän toivoa täynnä

Kaikki tapahtuu ravintolassa ja mikään päivä ei todellakaan muistuta toisiaan. Asiakkaat ovat persoonallisia eikä henkilökuntakaan jää yhtään huonommaksi. Tapahtumissa kuohuvat suuret tunteet laidasta laitaan ja ilmapiiri on silti intiimi. Sarjassa ei ole unohdettu taloudellisia vaikeuksia eikä suhteellisen kiemuraisia ihmissuhteita. Siinä on riittävästi tapahtumia yhteen sarjaan. Ja kun vielä tietää, kuinka riemastuttavaa kerrontaa Hietamiehillä on, niin sarjaa oli mukava seurata. Se oli viihdettä parhaimmillaan.

Heikki Hietamies on omalla tavallaan viihteen monitoimimies, mutta hän on ollut myös erittäin tuottelias kirjailija. Leppoisa olemus tuli tutuksi erityisesti televisiosta ja varsinkin viihdeohjelmista. Hurtin huumorin lisäksi hän on käsitellyt vähän vakavampia aiheita sen jälkeen kuin antoi itselleen siihen mahdollisuuden. ”Iltaa, hyvät ihmiset” ovat tuttu sanaparsi juonnoista ja sen niminen on myöskin hänen omaelämäkertansa.

Jaksojen kirjat ja DVD:t

Sydän toivoa täynnä -jaksoista on syntynyt kaksi romaania ja 4 DVD:tä. Romaanit ovat nimikko kirja Sydän toivoa täynnä ja se sisältääkin jaksot 1-15. Se on Heikin kirjoittama ja ilmestyi vuonna 1997. Toinen on nimeltään Niin paljon kuuluu rakkauteen ja sen on kirjoittanut Eve Hietamies. Sen sisältönä on jaksot 16-31 ja ilmestymisvuosi on 1999.

Avainsanat: